top of page

Ontstaan Leerkring Huiswerkbegeleiding

 

Leerkring bestaat sinds augustus 2009. In 2009 is Leerkring begonnen met 7 leerlingen, nu meer dan tien jaar later begeleiden en ondersteunen wij meer dan 200 leerlingen uit de Drechtsteden. Leerkring behoort hiermee tot de grootste instituten van de Drechtsteden. Wij begeleiden dan ook een grote groep “zorgleerlingen” van verschillende scholen uit Dordrecht. De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier invulling mogen geven aan schoolarrangementen van verschillende scholen in Dordrecht.

 

Visie 

 

Leerkring staat bekend om haar persoonlijke en intensieve huiswerkbegeleiding. Ons streven is dat leerlingen zich veilig, gehoord en op hun gemak voelen bij ons. Dit realiseren we door een veilige, rustige en aangename leeromgeving te creëren. Bij Leerkring streven we ernaar om leerlingen te begeleiden naar zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dit principe hanteren we ook in onze aanpak. Bij binnenkomst begeleiden we de leerlingen stap voor stap. Geleidelijk proberen we hen meer zelfstandigheid te geven en fungeren we als ondersteuning op de achtergrond. Om dit te bereiken, bieden we gestructureerde begeleiding, tonen we betrokkenheid, passen we differentiatie toe en houden we de voortgang nauwlettend in de gaten.

Missie

Onze missie is om een ondersteunende leeromgeving te creëren waarin alle leerlingen in staat zijn om hun leerdoelen te bereiken. We streven ernaar om een omgeving te bieden die de ontwikkeling van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor het eigen schoolwerk bevordert. Door gerichte ondersteuning en begeleiding willen we onze leerlingen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden om hun schoolwerk effectief te managen en zelfstandig te werken, waardoor ze klaar zijn om met vertrouwen hun middelbare schooldiploma te behalen en zich voor te bereiden op hun toekomst buiten de middelbare schoolbanken.

 

bottom of page